Sağlık-Sen’in Ankara 7 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısı’nda Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, temsilcilerle buluştu.
Toplantıda temsilcilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu, Sağlık-Sen’in faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.
Genel Başkan Doğan: Sadece Laf Üreten Bir Sendika Değiliz
Sağlık-Sen’in 30 yıllık bilgi, birikim ve geçmişiyle mücadele ettiğini belirten Genel Başkan Doğan, bugüne kadar elde ettikleri kazanımları anlattı. Sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin mali, özlük ve sosyal haklarını geliştirmek için çok yönlü mücadele gerçekleştirdiklerini kaydeden Doğan, eğitim toplantılarına ve meslek gruplarına yönelik çalıştaylara büyük önem verdiklerini söyledi.
Doğan, “Teşkilatımız bizim sahadaki sesimiz, sözümüz. O yüzden bu tarz toplantılar bizim için büyük önem taşıyor. Karşılıklı görüş alışverişi yapıyor, önümüzdeki sürece dair yol haritamızı birlikte belirliyoruz. Çalıştaylarda ise sorunları bire bir sahadaki çalışanlarımızın ağzından dinliyor, sorunlara birlikte çözüm arıyoruz. Çalıştay raporlarını ise muhataplara iletiyor, sorunların çözümü için gayret gösteriyoruz. Sağlık-Sen olarak sadece laf üretmiyoruz, çalışanlarımızın geleceği için özveriyle çalışıyoruz” diye konuştu.
Gerçekleştirdikleri projeler hakkında da bilgi veren Doğan, Sağlık-Sen’in neden sosyal sendikacılığa önem verdiğini anlattı. Doğan, “Sağlık-Sen olarak hem temsilci arkadaşlarımızı mahcup etmemek hem de çalışanlarımıza hizmet sunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sendikaların hizmette yarışması gerekiyor. Bu bağlamda, üyeden gelen üyeye gitsin mottosuyla yola çıktık. Tüm çalışmalarımız bu amaç doğrultusunda. Hizmetlerimize her geçen gün yenilerini ekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Sağlık Çalışanlarına Muayene Önceliği Verilmeli”
Dün olduğu gibi bugün de çalışanlar için önemli kazanımlara imza attıklarını belirten Doğan, sağlık profesyonellerine verilen ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerektiğini vurgulayarak, bu konudaki mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Sağlık çalışanlarına muayene önceliği verilmesi yönünde çabalarını sürdüklerini belirten Doğan, bu konuyu Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini kaydetti. Doğan, özveriyle çalışan sağlık profesyonellerinin nöbet ücretlerinin artırılması için her platformda mücadele ettiklerini hatırlattı.
Öte yandan Doğan, kamu çalışanlarına enflasyon farkının yanı sıra refah payı da verilmesi gerektiğini dile getirerek, refah payının alım gücünü korumanın güvencesi olduğunu ve çalışanların hakkının verilmesi gerektiğini söyledi.
Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Çalışanlarımızın Haklarını Korumak İçin Her Platformda Mücadele Ediyoruz
Sağlık-Sen’in hukuk ve mevzuat alanında yürüttüğü faaliyetleri anlatan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ise sendika olarak emek ve alın teri mücadelesi verdiklerini söyledi. Büyük bir teşkilata sahip olduklarını dile getiren Irgatoğlu, “Birlik ve beraberlik içerisinde bağ kurmayı başaran bir sendikayız. Gücümüz buradan geliyor” ifadelerini kullandı.
Sağlık çalışanlarının haklarını geliştirmenin yanı sıra haklarını da korumak için her platformda mücadele ettiklerini belirten Irgatoğlu, yeni yayımlanan Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemelere de değindi. Alt bölge tayini ile eğitim, boşanma, engellilik durumuna bağlı tayinlerde yapılan değişiklikleri anlatan Irgatoğlu, çalışanların aleyhine olan hükümlere Sağlık-Sen olarak dava açtıklarını bildirdi.
Ankara 7 Nolu Şube Başkanı Civelek: Sahada Olmaya Devam Edeceğiz
Sağlık-Sen’in bir emek hareketi olduğunu kaydeden Ankara 7 Nolu Şube Başkanı Kadir Civelek, “Şifa veren eller olan sağlık çalışanlarımızın sorunlarına çözüm bulmak için çaba gösteriyoruz. Amacımız, tüm sağlık çalışanlarının geleceğini en iyi şekilde inşa etmek. Sahayı tanıyor ve iyi biliyoruz. Hep sahada olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bugüne kadar gerçekleştirilen kazanımlar hakkında da bilgi veren Civelek, şube faaliyetlerine değinerek, önümüzdeki döneme ait yol haritasını anlattı.