SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

BES'den servis hakkı için birlikte mücadele çağrısı

Tasarruf paketiyle kaldırılması planlanan servis hakkı için eylemlerine devam eden BES İzmir Şube İşkur İzmir İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Servis hakkı için birlikte mücadeleye çağırdı.
07 Haziran 2024 15:19

BES İzmir Şubesi, İşkur emekçilerinin servis hakları için İşkur İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenledi. Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ve bağlı hizmet merkezlerinde geçtiğimiz yıl ihalenin olumsuz sonuçlanması nedeniyle Ocak 2024 başından beri kullanamadıkları servis-yol hizmetinin Haziran ayı itibarıyla başlayacağının duyurusu kurumca yapılmıştı. Ancak açıklanan tasarruf paketiyle kamuda servis uygulamasının kaldırılacağı tartışılmaya başlandı.

“KRİZİN BEDELİNİ ÖDEMEYİ KABUL ETMİYORUZ”

İşkur İl Müdürlüğü önündeki açıklamayı okuyan BES İzmir Şube Başkanı Deniz Çetin, "Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle bir kez daha servis hakkımızdan mahrum edildik. İşkur çalışanları olarak yaratmadığımız krizin bedelini ödemeyi kabul etmiyoruz" dedi.

Emekçilerin bu krizin sebebi değil mağdurları olduğunu söyleyen Çetin, "Eğer birileri fedakârlık yapacaksa; lüks ve şatafat içinde yaşamayı itibar sayanlar, ekonomik kaynaklarımıza el koyan faiz ve rant sahipleri, kamu-özel iş birliği ortaklığı adı altında kendilerine servet aktarılanlar, Kur korumalı mevduat sistemiyle Merkez Bankasını 833 milyar lira dolandıranlar fedakârlık yapmalıdır" dedi.

Krizin bedelini krizi yaratanların ödemesi için mücadele edeceklerini söyleyen Çetin, "Bunun için bütün büro emekçilerini;

Başta mücadeleyle elde ettiğimiz servis hakkımızın korunması için,

İnsan onuruna yaraşır bir ücret ve refah payı için,

3600 ek gösterge ve ek ödemelerin temel ücrete yansıtılması talebimiz için,

Ücretsiz, nitelikli öğlen yemeği talebimiz için,

Bütün emekçilere kira yardımı yapılması talebimiz için,

Artık bir angaryaya dönüşen iş yoğunluğunun azaltılması ve acil personel alınması için,

İş yerlerimizde ebeveyn hakkı olan kreş ve emzirme odalarının açılması talebimiz için,

Mülakat haksızlığına son verilmesi ve kurum sınavlarında liyakatin esas alınmasına yönelik talebimiz için birleşik mücadeleye çağırıyoruz" diyerek açıklamayı sonlandırdı. 

EVRENSEL

TOPLU SÖZLEŞME SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER