SON EKLENENLER

Sendika müjdeyi verdi: Büyükşehir işçilerine refah payı veriliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin Başkan Tugay ile gerçekleştirdikleri ek protokol çerçevesinde refah payı alacakları duyuruldu.
22 Temmuz 2024 15:20

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin Başkan Cemil Tugay ile gerçekleştirdikleri ek protokol çerçevesinde başta DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve sendika temsilcilerinin ek zam taleplerinin kabul edildiği duyuruldu. 

Sendikadan konuyla alakalı açıklama

DİSK tarafından yapılan açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. CEMİL TUGAY ‘la başlatmış olduğumuz ek protokol sürecimiz son aşamaya gelmiştir. Ege Bölge Temsilcimiz Memiş Sarı ve 1,2,3 ve 9 Nolu Şube Başkanları olarak Ek Zam talebimizi dile getirmiştik. Bugün  görüşmeler sonucunda  Toplu Sözleşme Daire Başkanımız  Faruk Saral'ın  katılımı ile  İZENERJİ, İZELMAN ve  EGE ŞEHİR A.Ş  üyelerimizin ‘1 Temmuz’ itibari ile paraya tahakkuk eden tüm ücretlerine, TEMMUZ  ayında aldığımız enflasyon oranı olan%25,73’ ün üzerine% 7 puan daha ilave edilecek şekilde mutabakat sağlanmış olup, ücretlerimize toplamda% 32.73 artış olacaktır”

"İş barışı bozulmasın diye yapıldı"

Söz konusu artış ile alakalı değerlendirmelerde bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Diğer şirketlerde çalışanlar arasında iş barışı bozulmasın diye çünkü arada çok fark vardı, yüzde 7’lik bir iyileştirme daha yapılarak, yüzde 32.73’e çıkartılmasını sağladık.” diye konuştu.

Kaynak:son mühür

TOPLU SÖZLEŞME SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER