SON EKLENENLER

Mahinur Özdemir Göktaş’tan Memur-Sen’e Ziyaret

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Memur-Sen Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette kadın kamu görevlilerinin çalışma şartları ve geleceğe yönelik planlamalar istişare edildi.
04 Eylül 2024 14:34

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanı sıra, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Personel Genel Müdürü Hamza Gökhan Eryılmaz Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve Memur-Sen bünyesinde faaliyet gösteren komisyon başkanları ve bürokratlar katıldı. Memur-Sen Kadın Komisyonu’nun faaliyetlerinin anlatıldığı kısa film gösteriminin ardından gerçekleştirilen sunumda kamu personelinin%44.80’ini oluşturan ve istihdamdaki sayıları her geçen gün artan kadın kamu görevlilerinin “Analık haklarının korunması, çalışma hayatının dinamiklerinin aileyi merkeze alarak dizayn edilmesi kamudaki kadın emeğinin insan onuruna yakışır koşullarda sürdürülmesi, analık izin süreleri, süt izni süreleri, anne-bebek sağlığı, kurumlarda kreş ve gündüz bakım evi zorunluluğu, doğum yardımı, doğum oranlarını artırmaya yönelik düzenlemeler, sosyal güvenlik teşvikleri, sosyal koruma, çalışma hayatının şiddetten arındırılması, doğum sonrası yarım zamanlı çalışma hakkı ve esnek çalışma modelleri” konularını barındıran bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, kadın kamu görevlilerinin iş - aile hayatı uyumunun geliştirilmesi ve çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümüne ilişkin yapılan istişarelerin önemine vurgu yaparak, “İş-aile hayatı uyumu ve güvenceli istihdam konularında sahanın beklentilerine ve sorunların çözümüne dayalı tespit ve tekliflerimizi içeren nitelikli çalışmalarından dolayı Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın’ın şahsında kadın teşkilatımızı kutluyor; Kamuda kadın emeğinin sürdürülebilirliği ve aile kurumunun korunması için sosyal diyalog mekanizmalarını etkin bir şekilde işletmeye dönük hassasiyetlerimizi her zaman ön planda tutan Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Yeni değerler kazandırmak için çalışacağız”

Yapılan sunum ve bilgilendirmeler için teşekkürlerini ileten Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ise verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Memur-Sen teşkilatı ile dün olduğu gibi bugün de ortak paydada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek kadın çalışanlarımız ve aile hayatı üzerine gerekse ülkemizi ve toplumu ilgilendiren diğer sosyolojik konularda gösterdiği hassasiyet için kendilerine teşekkür ediyorum. İlerleyen süreçte de Memur-Sen ve Kadın Komisyonu ile ortak paydada gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ülkemize ve vatandaşlarımıza yeni değerler kazandırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantı sonrasında Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’a “Demografik Verileri İyileştirmeye Yönelik Politika Önerileri” başlıklı çalışma takdim edildi.

SENDİKA BÜLTENİ

TOPLU SÖZLEŞME SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Memur 3600 ekgo
Yorumunuz onay bekliyor ...
SON EKLENEN HABERLER