SON EKLENENLER

“Vergide Adalet” eylemi 26. haftasında: Denizli ve Bursa’da sağlık emekçilerinden açıklama

Sağlık emekçileri “Vergide Adalet” eylemlerinin 26. haftasında Denizli ve Bursa’da yoksulluğa ve ağır vergi yüküne tepki gösterdi.
04 Eylül 2024 14:30

Aile hekimleri vergide adalet için her çarşamba eylemler düzenliyor. ASM önleri, il sağlık müdürlüğü önleri ve çeşitli alanlarda eylemler yapan aile hekimlerinin vergide adalet talebi karşılanana kadar sürecek. Sağlık emekçileri “Vergide Adalet” eylemlerinin 26. haftasında Denizli ve Bursa’da yoksulluğa ve ağır vergi yüküne tepki gösterdi. Vergide adalet istedi.

BURSA

SES Bursa Şubesi ve Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu üyesi emekçiler, vergide adalet eylemlerinin 26. haftasında yüksek vergi yüküne karşı tepki gösterdi.

Sağlık çalışanları ve ücretli kesim, "yapılan yüksek vergi kesintileri yüzünden yılın ilk ayında alınan ücreti bile alamaz olduk" vurgusu yapılan açıklamada, “Sürekli fiyatları artan mal ve hizmetlerin gerisinde kalan ücretlerin çalışanları nasıl yoksullaştırdığını yaşıyoruz. Cari açığı çalışanlardan alınan vergilerle kapatıp, israf, faiz ve ranta dağıtmaktan vazgeçin! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: 'Sürdürülebilir cari açık, dış finansman ihtiyacımızı azaltıyor ve ekonomimizin dayanıklılığını artırıyor' demeçlerini verirken yarattığı pembe tabloda ücretlilerden ve emeğiyle geçine halktan alınan dolaylı ve direk vergiler, yüksek faiz kazanmak gayesiyle yurtdışından gelen sıcak parayla cari açığı kapattığı gerçeğini dile getirmediğini biliyoruz" denildi.

ŞİFA DAĞITTIĞIMIZ HALKIN YAŞADIĞI DERİN YOKSULLAŞMAYA RAZI OLMAYACAĞIZ

Hükümetin, vergide adaleti sağlayacağız diyerek kamuoyunda emeğiyle geçinen halkın yararına çalıştığı algısının, çalışanların ve emeğiyle geçinen halkın her geçen gün daha da yoksullaşmasıyla inandırıcılığını kaybettiğini görüyoruz ifadelerine yer verilen açıklamada, “Şirketlerin vergi oranı bu yıl%20’den%25’e çıkarıldığı söylense de sabit oranlı vergiye tabii şirketlerin, istisna, teşvik, amortisman, yatırım indirimi gibi bir çok kalem gerekçe gösterilerek ancak%2-3  vergi ödediklerini biliyoruz. Zaten her gün kamuoyuna açıklanan yüksek karlı şirketlerin beyan ettikleri vergi borçlarının bile ertelendiğini, muafiyetler sağlandığını, affedildiğini öğreniyoruz. Ayda yaklaşık 20 bin TL alan ücretliden%27, 50 bin TL alan ücretliden brüt gelirinin%35’i oranında, eline geçen miktardan%51 oranında vergiyi kaynağından kesen hükümetin ücretli kesim aleyhine politik tercihte bulunduğu açıktır. Milyarlarca lira kar eden şirketlerden%15 bile vergi alınmazken çalışanlardan%35 vergi alınmasını kabul etmiyoruz” denildi. (Bursa/EVRENSEL)

DENİZLİ

26. haftada Denizli'de KESK Şubeler Platformu binasında basın toplantısı düzenlendi. Yapılan basın toplantısını TTB Aile Hekimliği Kolu Yürütmesinden Aile Hekimi Dr. Selda Sevtap Akbulut Demirci ve SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer yaptı. Açıklamayı Dr. Selda Sevtap Akbulut Demirci okudu.

"ŞİRKETLERE VERGİ AFFI, ÇALIŞANA KAYNAK KESME CEZASI"

Hükümetin, "Vergide adaleti sağlayacağız" diyerek oluşturmaya çalıştığı algının, emeğiyle geçinen halkın her gün daha da yoksullaşmasıyla inandırıcılığını kaybettiğini dile getiren Demirci, "Şirketlere vergi affı, çalışanlar kaynaktan kesme cezası adalet midir? Şirketlerin vergi oranının bu yıl yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldığı söylense de; sabit oranlı vergiye tabi şirketlerin, istisna, teşvik, amortisman, yatırım indirimi vb. birçok kalem gerekçe gösterilerek ancak yüzde 2-3 vergi ödediklerini biliyoruz. Zaten her gün kamuoyuna açıklanan yüksek kârlı şirketlerin beyan ettikleri vergi borçlarının bile ertelendiğini, müdafiyeler sağlandığını, affedildiğini öğreniyoruz. Milyarlarca lira kâr eden şirketlerden yüzde 15 bile vergi alınmazken, çalışanlardan yüzde 35 vergi alınmasını kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

EVRENSEL

TOPLU SÖZLEŞME SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER