SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

ÖNER: Munzur Üniversitesinde; lojman ücreti üzerinden tasarruf bahane

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Çakırcı ve Mesut Öner EBS Tunceli şube yönetim kurulu ile birlikte AK Parti İl Başkanı Bülent Süner İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Ateş’i ziyaret ederek Tunceli eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarına dair bilgi alışverişinde bulundu.
03 Haziran 2024 13:20

MESUT ÖNER yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Tunceli teşkilatımızla istişarelerde bulunduk. Üniversitede yaşanan hukuksuzlukları konuştuk. Ayrıca Munzur üniversitesinde üyelerimizle bir araya gelerek sorunlarını dinledik.

Munzur Üniversitesinde baskı, mobbing, haksızlık, hukuksuzluk ve kural tanımazlık karşısında illallah diyen üniversite personelini ziyaret ettik.

Gördük ki bıçak kemiğe dayanmış.Kendilerine yönelen baskı ve keyfilik arşa dayanmış olan daire başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunduk.

Gördük ki Sendika olarak YÖK Denetleme Kurulu nezdinde soruşturulmasını istediğimiz şikayetleri, görünenden ve bilinenden de fazla.

Göreve gelir gelmez daire başkanlarını birden fazla kişinin bulunduğu resmi toplantı ortamları başta olmak üzere kalabalık ortamlarda şüpheli ihale iş ve işlemler gerçekleştirdikleri ithamında bulunmak; performanslarını beğenmediği, görevden alınmalarının gerekli olduğu şeklindeki söylemlerde bulunmak; ihalelerin yaklaşık maliyet bilgilerini öğrenmek istemek; bunların hemen arkasından ihalelerin kendi belirlediği veya yönlendirdiği kişi veya firmalara verilmesi yönünde telkinlerde ve yönlendirmelerde bulunmak; ihtiyaç olmadığı halde ihtiyaç ileri sürülerek gerekli olmayan alım yaptırılması istenmek; Daire başkanlıkları uhdesindeki iş ve işlemlerin belirli şube müdürleri eliyle yürütülmesini sağlamak ve daha neler neler.

Görünen o ki bugüne kadar YÖK’e şikâyet konusu ettiklerimiz buzdağının sadece görünen yüzü.

YÖK konuyu bir araştırsa kim bilir başka neler çıkacak?

Munzur Üniversitesinde; lojman ücreti üzerinden tasarruf bahane.

Kamu Konutları Yönetmeliği’ni ve mahkeme kararını hiçe sayan; lojman kiralarının artırımı yetkisi dahilinde olmamasına rağmen yetki gaspında bulunarak yönergeyi değiştiren değiştirdiği yönerge yargıdan dönünce “personel konutta bedava oturuyor” yalanına sarılarak algı yapan Munzur Üniversitesi rektörünün asıl niyeti bambaşka.

Gerçek niyet, yönetmeliği hiçe sayarak isteğine istediği lojmanı verebilmek; lojman tahsis sıra sistematiğini bozarak lojman vaadinde bulunduğu daha düşük puanlı personeli yerleştirmek; lojmanda kalan personelin süresi dolmadan hukuksuz çıkarmaya kalkışmak.

Oysa bizim mücadelemiz hukuk neyi öngörüyorsa onun uygulanması.

Gayemiz çok açık, mevzuat bu kadar net iken kirli algıyla lojmanda ücretsiz oturmak istiyorlar demek rektörün tiynetine yakışır bir tavır olmuştur.

Yine Sendika olarak defaatle söyledik; sadece biz de değil mahkeme de üzerine basa basa söyledi; personelin ihtiyacına "tahsis edilmiş lojman kiralarını sen belirleyemezsin" dedi.

Enflasyonu gerekçe gösterip Yönetmeliği ve Millî Emlak Genel Tebliğini yok sayamazsınız. "Tunceli’de kiralar yüksek, tasarruf tedbirlerini uyguluyoruz deyip, konut sorunu yaşandığı için devletin parasıyla yaptırılan lojman kirasını yönerge ile değiştirerek, yetki gasbı yapamazsın" dedi.

Tabi niyetiniz farklıysa elbette gerekçe de çokça bulunur. Sorun, kiraların yüzde şu kadar yüzde bu kadar artırılması sorunu değil; sorun personelin ne kadar kira karşılığı oturması gerektiği hesabı, sorunu da değil.

Sorun, bütün bu kavganın arka planında yer alan, lojmanların hukuksuzca tahsis edilmesi ve bu konudaki yetki gaspıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SENDİKA BÜLTENİ

TOPLU SÖZLEŞME SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER