SON EKLENENLER

Yıldız: Din Hizmetlerinden Tasarruf Olmaz

Diyanet-Sen 50. Başkanlar Kurulu Toplantısı Mersin’de gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda; 4688 Sayılı Kanun’daki aksaklıklardan 3600 ek göstergeye, kamu personel sisteminden vergide adaletin sağlanmasına kadar birçok konu ele alındı.
23 Ekim 2024 13:28

Diyanet-Sen 50. Başkanlar Kurulu Genel Başkan Ali Yıldız başkanlığında Mersin’de gerçekleştirildi. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyanet-Sen yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve il temsilcileri katıldı.

Yıldız: Çözüm Odaklı Çalışıyoruz

Toplantıda katılımcılara hitap eden Genel Başkan Ali Yıldız, Diyanet-Sen’in hizmet kolu çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadele ettiğini belirterek “Örgütlü gücümüzle çok mücadele ettik, çok çalıştık, birçok sorunu çözdük. 107 kazanımı, idari anlamda ise Kurum İdari Kurullarında 300 kazanımı hizmet kolu çalışanlarımıza kazandırdık. Din eğitiminden tasarruf olmaz dedik, Fahri Kur-an Kursu öğreticilerimizin tasarruf tedbirleri nedeniyle sözleşmelerinin iptaline karşı çıktık ve göreve başlamalarını sağladık. Vekil imamların asgari ücretin bile altında kalan maaşları için açtığımız davayı kazandık. Şube Müdürü ve Murakıp hocalarımızın Hac ve Umre hizmetlerinde kafile başkanı olarak tekrar görevlendirme taleplerimiz karşılık buldu, görevlendirmeler gerçekleşti.” dedi.

Din Hizmetlerinden Tasarruf Olmaz

Diyanet ve Vakıf çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında da büyük gayret gösterdiklerinin altını çizen Yıldız aile birliğinin sağlanması, 3600 ek göstergeden idari personelinde yararlanması, 4-6 yaş Kur’an Kurslarının sorunlarının çözülmesi ve buralarda görev yapan personelin MEB’deki öğretmenlerle eşit haklara sahip olması, vekil ve fahri din görevlilerinin sorunlarının giderilmesi ve kadroya alınmaları, vaiz ve murakıpların özlük hakları konularının gündemlerinde olduğunu ve bu sorunların çözümü için gerek kurumla gerekse siyasilerle çözüm noktasında görüşmelerinin ve çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

İnsanlık Olarak Zor Zamanlardan Geçiyoruz

İnsanlık olarak zor zamanlardan geçtiğimizi vurgulayan Yıldız “Emperyalist, kapitalist, neoliberalist düzenin sömürü çarkı mazlumların kanıyla dönmeye devam ediyor. Dünyanın en zenginlerinin serveti her yıl ikiye katlanırken küresel fakirlik ve açlık da aynı oranda katlanıyor. Çocuklar kapitalizmin kurduğu ekonomik düzende açlıktan ölüyor.Dünyadaki en zengin yüzde 1'lik kesim tüm küresel servetin%43'üne sahip. Dünya nüfusunun%55'inin toplam gelirden aldığı pay ise yalnızca%1,3. Kapitalizmin demokrasi, eşitlik ve özgürlük kavramlarıyla süslediği düzeni sömürü ve soykırım düzenidir. Yeryüzünde cenneti kuracağız dediler, insanlığa cinneti yaşatıyorlar.

Gazze’de Dünyanın Gözleri Önünde Vahşi Bir Soykırım Yaşanıyor

“Gazze’de hepimizin gözleri önünde vahşi bir soykırım yaşanıyor. Sömürünün çarkları Gazzeli masumların kanlarıyla yağlanırken Batılı ırkçı devletler soykırıma silah taşıyor. 42 binden fazla kardeşimiz hunharca katledildi.Yüz binden fazla masum kayıp. Bir o kadarı yaralı. Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı.” Diyen Yıldız sözlerine şöyle devam etti:

Gazzeli bir çocuğun şu sözleri insanlığımızdan utanmamız için yeter de artar bile: “Susuzluktan, açlıktan ve sürekli yer değiştirmekten başka hiçbir şey yaşamadım. Çocukluğumu da yaşayamadım. Yorulduk, bıktık. Artık ölüp dinlenmek istiyorum.” Bu masumun sözleri de vicdanı harekete geçirmeye yetmiyorsa yazıklar olsun insanlığa! Dünya sessiz kalsa da Gazze kahramanca direniyor! Nehirden denize özgür Filistin’i göreceğiz, Zulm ile abad olanın ahiri berbad olur, demişler, zalimlerin nasıl bir devrilişle devrildiğini göreceğiz, inşallah…

Yalçın: Toplu Sözleşme Hükümleri Kanun Hükmündedir

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Kamuda Tasarruf Tedbirleri kapsamına alınan Memur-Sen kazanımlarının uygulanmasının önündeki güçlüklerin kaldırılması gerektiğini belirterek, “Taraflarca imzaladığımız toplu sözleşmenin maddeleri kanun hükmündedir. Bu hükümlere ket vurmak, uygulanmasını güçlendirmek uluslararası ilkeler ve iç hukuk açısından da doğru değildir. Toplu sözleşme kazanımlarımızın uygulanması yönünde kararlı duruşumuzu yineliyor, bu konuda da sosyal maliyet oluşturmadan çözüm odaklı bir duruşun sergileneceğine inanıyoruz” dedi.

Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme’de hüküm altına aldığımız 4688 sayılı Kanun hakkında “4688 sayılı Kanuna ilişkin bütün pencerelerden geniş bakış açısıyla bakarak kapsamlı, adil, üyeye hizmeti güçlendiren ve kazanımı artıran bir toplu sözleşme sistemini etraflıca çalıştık. Bu hususta bir an önce adım atılması gerekiyor” diye konuştu.

Diyanet-Sen genel merkez yönetim kurulu üyeleri de kendi alanları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundular.

SENDİKA BÜLTENİ

TOPLU SÖZLEŞME SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER